Warmtepompen

Warmtepompen zijn een vervanging of aanvulling op een huidige warmtebron. Een warmtepomp werkt in grote lijnen als een koelkast, maar dan omgekeerd. Een koelkast wil juist van warmte af en voert deze af naar buiten, terwijl een warmtepomp juist warmte onttrekt van buiten en deze naar binnen brengt.

Een warmtepomp is er in verschillende soorten zoals lucht-lucht, lucht-water of een bronwarmtepomp die gebruikt maakt van bodemenergie  De warmtepomp kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden, zoals het verwarmen van een gebouw, maar ook voor het verwarmen van het water uit de kraan. Daarnaast zijn er mogelijkheden dat een warmtepomp tevens als koeling kan werken, waardoor deze ingezet kan worden in een klimaatsysteem.

De mogelijkheden met deze alleskunner zijn groot, waardoor een goed advies en juiste installatie belangrijk is. Een warmtepomp is namelijk een stuk complexer om aan te leggen dan andere duurzame technieken, waardoor vakkundigheid van de installateur van cruciaal belang is voor de juiste werking. Deze bekwaamheid kunnen wij u bieden in de vorm van een correcte installatie door onze installateurs die tevens allen gecertificeerd zijn om F-gas verbindingen aan te leggen. Daarnaast hebben wij de juiste kennis om het minstens zo belangrijke voortraject te behandelen.

Voor een vakkundige installatie kunt u bij ons dus prima terecht. Naast de installatiewerkzaamheden kunnen wij desgewenst ook alle materialen leveren.

U kunt contact met ons opnemen voor verdere vragen omtrent warmtepompen. We zullen u dan zo goed mogelijk proberen te informeren over de mogelijkheden.